V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.434 klicev. Med 513 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 69 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 65 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 47 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 26 tatvin, 17 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 89 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 87 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (23), Afganistana (17) in Sirije (13).