V preteklih 24 urah so operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1206 klicev. Med 468 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 81 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 9 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 72 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 8 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 29 intervencij na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih. Pridržali nismo nobenega kršitelja javnega reda.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 42 tatvin, 22 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, po 3 grožnje in povzročitve telesnih poškodb, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje denarja Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.