V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1424 klicev. Med 534 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 11 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 108 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru, ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 97 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 4 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 7 vozil in sicer 3 vozila na območju Policijske uprave Nova Gorica, 2 vozili na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Celje in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 38 primerih na javnih krajih, ter 18-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 2 drzni tatvini, 20 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 5 groženj, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje povzročitve telesnih poškodb.