V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1357 klicev. Med 471 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 113 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodili 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 96 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 6 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 22 intervencij na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja javnega reda na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 35 tatvin, 24 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, 4 nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in povzročitev telesne poškodbe. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.