V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1386 klicev. Med 502 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 114 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 13 prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje telesno poškodovali. V preostali 101 nesreči je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 7 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 46 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja javnega reda na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 38 tatvin, 15 vlomov, po 6 povzročitev telesnih poškodb in poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 ponarejanje denarja, po 3 rope in grožnje in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.