V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1979 klicev. Med 689 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 140 prometnih nesreč, 108 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 6 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 18 nesreč z lažjimi. V preostalih 115 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 6 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 93 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje javnega reda na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 57 tatvin, 20 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, po 7 groženj in ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, po 2 preprečitvi uradnega dejanja in ponarejanje listin ter po 1 rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.