Sorodne objave

 

Načelnica generalštaba Slovenske vojske, generalmajorka Alenka Ermenc, je na Ministrstvu za obrambo danes, 9. aprila 2019, gostila generalno direktorico policije mag. Tatjano Bobnar.

Načrtovano srečanje je potekalo v delovnem in sproščenem vzdušju, predstojnici organov v sestavi pa sta se strinjali, da je sodelovanje zelo dobro.

2019 4 9 obisk policija nacelnica2

Razpravljali sta o vzajemnem sodelovanju pri logistični podpori obeh organov, področjih sodelovanja pri izobraževanju in usposabljanju, sodelovanju pri širšem varovanju državne meje ter podpori policije, ko bo SV septembra v Ljubljani gostiteljica konference načelnikov generalštabov vojsk v državah članicah zavezništva.

Več časa sta namenili tudi razpravi o zaposlovanju, saj sta oba organa dejavna delodajalca in se v zadnjih letih srečujeta s podobnimi kadrovskimi primanjkljaji. Strinjali sta se, da je kadrovski bazen v Sloveniji omejen in da je treba razmišljati o delitvi kadra v celotnem obrambno-varnostnem sistemu, pri tem pa upoštevati posebnosti, ki izhajajo iz posameznega poklica.

2019 4 9 obisk policija nacelnica5

Na tokratnem srečanju je mag. Tatjano Bobnar spremljal njen namestnik Jože Senica, pri pogovorih o Slovenski vojski pa so z generalmajorko Alenko Ermenc izkušnje delili vodje strokovnih organov iz generalštaba SV.

Načelnica in direktorica sta se tudi dogovorili, da bo njuno ponovno srečanje še v prvi polovici letošnjega leta.

Foto: Slovenska vojska