Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 38. skupino policistov. Med 7. avgustom in 6. septembrom 2019 bodo štirje slovenski policisti pomagali makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

 MG 8736

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Jaka Horvat iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor (Policijska uprava Maribor), Aleksander Salmič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje (Policijska uprava Celje), Branko Godec iz Postaje prometne policije Ljubljana (Policijska uprava Ljubljana), Silva Žibret iz Postaje prometne policije Novo mesto (Policijska uprava Novo mesto).

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejel namestnik generalne direktorice policije Tomaž Pečjak, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju je prisostvoval še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije.

Predhodna skupina se je že vrnila domov, zato je o tamkajšnjih razmerah in preteklem delu poročal vodja te skupine Robi Feher iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), ki je predstavil zadnje izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij na tem območju.

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Medžitlija (Police Station for Border Control and Border Surveillance Medžitlija). Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami