Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP sta Timu Gajserju, sicer vrhunskemu športniku, zaposlenemu v Policiji, za žlahtni uspeh danes, 27. avgusta 2019, osebno čestitala tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar.

IMG 1740

Kot sta se strinjala, je doseženi uspeh v ponos celotni Policiji, kjer je Gajser zaposlen od leta 2016. Gajser je v svoji bogati karieri pri komaj 22 letih nanizal že kar nekaj uspehov. Kar dvakrat je že postal svetovni prvak v prestižni kategoriji - elitnem razredu motokrosa MXGP.

IMG 1721

Kot eden vidnejših vzornikov mladih je Gajser tesno vpet tudi v preventivne projekte, s katerimi policija mlade spodbuja k večji skrbi za lastno varnost. V policijski uniformi je že večkrat obiskal učence osnovnih šol, se udeležil več preventivnih dogodkov, eden vidnejših projektov, v katerih je sodeloval, pa je bila tudi preventivna kampanja v letu 2016 Bodi zvezda, ne meči petard.

Sprejema Tima Gajserja, ki je potekal na Policijski upravi Maribor, so se poleg notranjega ministra in generalne direktorice policije udeležili še direktor Policijske uprave Maribor mag. Aleksander Thaler, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik ter vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Tomas Globočnik.

IMG 1731

Najvidnejši dosežki Tima Gajserja

Leta 2007 je v razredu 65cc osvojil prvo mesto na evropskem prvenstvu, leta 2009 je bil v razredu 85cc znova evropski prvak, leta 2012 pa je v 125cc osvojil kar dve zlati odličji – prvo mesto na evropskem in prvo mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Že leta 2015 je znova stal na najvišjih stopničkah, ko je opozoril nase v razredu MX2 in osvojil končno prvo mesto. V zlate barve se je odel tudi naslednje leto, ko je zapeljal med najboljše v elitnem razredu MXGP in osvojil končno prvo mesto. Kljub nekaj poškodbam in težavam je v 2017 in 2018 v elitnem razredu MXGP nadaljeval z odličnimi nastopi in znova stal na stopničkah.

Leto 2019 pa bo v zgodovino znova zapisano z zlatimi črkami - v elitnem razredu MXGP je namreč nanizal kar devet zmag, skupaj 14-krat stal na stopničkah in še pred koncem sezone v italijanski Imoli dosegel naziv svetovnega prvaka, kar je zanj drugi takšen naslov po letu 2016.

Povezane vsebine

Tudi najhitrejši vozijo počasi - Tim Gajser poziva voznike, naj poskrbijo za varnost otrok na šolskih poteh (28. avgust 2019)

Tim Gajser že tri tekme pred koncem sezone svetovni prvak! (19. avgust 2019)

IMG 1749