Spoštovani motoristi, vabimo vas, da se udeležite preventivnih aktivnosti, na katerih vam bomo policisti svetovali, kako bolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

Za večjo varnost motoristov bomo policisti tudi letos organizirali več preventivnih aktivnosti, ki bodo potekale od aprila do avgusta. Poleg tega bomo sodelovali na številnih drugih dogodkih, kjer bomo skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov itd. motoristom svetovali, kako naj najbolje poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Objavljamo seznam trenutno znanih aktivnosti, ki pa ga bomo sproti dopolnjevali. Svetujemo vam, da redno spremljate naše spletne strani in se pravočasno seznanite z načrtovanimi preventivnimi dogodki na območju svoje policijske uprave (PU).


PU CELJE

 • 2. april 2011 - od 9.00 (na parkirišču pred Občino Šentjur) Policisti PU Celje vam bodo skupaj z društvom Ketna Bikers in avto šolo Prah v okviru projekta Varno na motor ... in nazaj domov predstavili pravilno izbiro in uporabo motoristične opreme, pravilno držo na motornem kolesu, tehnične osnove varne vožnje, pomen predvidevanja in prepoznavanja nevarnosti v prometu, tehnike vožnje motornega kolesa v zavojih ter v skupinski vožnji. Sledil bo še praktičen prikaz varne vožnje na poligonu, nato pa se boste v spretnostni vožnji pomerili tudi motoristi.
 • 16. april 2011 - od 9.00 do 17.00 (na avtopoligonu ŽŠAM Savinjska dolina, Ločica ob Savinji) Policisti Postaje prometne policije Celje organizirajo preventivno prireditev v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet. Motoriste bodo usposabljali za varno vožnjo z motorjem. Prireditev, ki bo sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela, bo potekala v treh terminih, in sicer ob 9., 12. in 15. uri, ne glede na vremenske razmere.
 • 17. april 2011 - od 9.00 do 17.00: (na avtopoligonu ŽŠAM Savinjska dolina v Ločici ob Savinji) Policisti Postaje prometne policije Celje organizirajo preventivno prireditev v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet. Motoriste bodo usposabljali za varno vožnjo z motorjem. Prireditev, ki bo sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela, bo potekala v treh terminih, in sicer ob 9., 12. in 15. uri, ne glede na vremenske razmere.


PU KOPER

 • 16. april 2011 – od 9.00 do 16.00 (pred tovarno Tomos) Na prireditvi Adriaclasic bodo potekale tudi preventivne aktivnosti policistov, ki bodo v sklopu projekta Policijska izkušnja kot nasvet motoristom teoretično in praktično pokazali, kako poskrbeti za varno udeležbo v cestnem prometu.
 • 27. maj 2011 - od 10.00 do 16.00 (na parkirišču pri ladjedelnici v Izoli) Koprski policisti bodo v akciji Zapelji me varno otrokom in odraslim svetovali, kako poskrbeti za varno udeležbo v cestnem prometu. Akcije, ki je namenjena vzgoji in osveščanju otrok in odraslih, se bodo udeležili vrtci, osnovne in srednje šole ter odrasli, ki se bodo lahko preizkusili tudi v varni vožnji z motornimi kolesi in avtomobili.


PU KRANJ

 • 16. april 2011 - od 9.00 do 13.00  (pred trgovskim centrom Mercator Kranj Primskovo) Motoklub IPA sekcije Slovenija, PU Kranj in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj organizirajo preventivno prireditev Vaša izkušnja – naš nasvet – varno v življenje. Gre za poseben projekt na začetku motoristične sezone, kjer se bodo obiskovalcem, poleg vseh služb, ki sodelujejo pri reševanju prometnih nesreč, pridružili tudi ponudniki motornih koles in opreme, prav tako pa bodo imeli motoristi priložnost, da na pripravljenem motopoligonu, pod budnim očesom policista inštruktorja nadgradijo svoje znanje upravljanja motornih koles.
 • 7. maj 2011 - od 10. do 15.00 (Dovje – Mojstrana) Policisti motoristi PU Kranj bodo sodelovali na "žegnanju" motornih koles na Dovjem, ki mu bo sledila relacijska vožnja udeležencev prireditve na območje Kranjske Gore in Planice. Prireditev organizira Moto klub IPA sekcije Slovenija.


PU KRŠKO

 • 23. april 2011 - od 9.30 do 16.00 (na poligonu Raceland Krško) Policisti PU Krško v sodelovanju z občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu organizirajo dan odprtih vrat in preventivno akcijo Motorist. V programu so predavanja inštruktorjev, spretnostne in korekcijske vožnje na pisti, vožnja na simulatorju, seznanitev z zaščitno opremo idr.


PU LJUBLJANA

 • 16. april 2011 - od 8.00 do 13.00 (na asfaltiranem igrišču pod policijsko postajo v Trbovljah) Policisti Policijske postaje Trbovlje z lokalnim moto klubom organizirajo preventivno prireditev v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet, kjer bodo motoristom svetovali o varni udeležbi v cestnem prometu.
 • 16. april 2011 - od 9.00 do 13.00 (na neprometni površini pred TC Moto Shop, Leskoškova 12) Avtošola AMTK in TC Moto Shop organizirata preventivno prireditev za boljšo varnost voznikov enoslednih vozil, na kateri bodo sodelovali tudi policisti motoristi Policijske uprave Ljubljana.


PU MARIBOR

 • 16. april 2011 - začetek ob 10. uri (na Trgu svobode v Mariboru) V okviru  preventivne akcije Policijska izkušnja kot nasvet bodo mariborski policisti sodelovali na otvoritvi motoristične sezone za lastnike in ljubitelje vesp, ki ga organizira Vespa Klub Slovenije. Udeležencem bomo pred začetkom vožnje, ki bo potekala na relaciji Trg svobode – Kneza Koclja – Stari most – Brezje – Doplek – Vurberk – Ptuj – Spodnja Hajdina – Kungota pri Ptuju – Prepolje – Marjeta – Skoke, predstavili pravila vožnje v koloni, potencialne nevarnosti v prometu pri skupinski vožnji, pravila obnašanja pri vožnji v koloni in do ostalih udeležencev v prometu. Relacijska vožnja se bo začela ob 11. uri.
 • 14. maj 2011 - od 9.00 do 16.00 (Avtocenter Ormož) Policisti Policijske postaje Ormož in Postaje prometne policije Maribor bodo sodelovali na preventivni prireditvi Dan prometne varnosti v Ormožu, ki ga organizira Avtocenter Ormož v sodelovanju z medobčinskim Svetom za preventivno in vzgojo v cestnem prometu in Policijsko postajo Ormož. Udeleženci si bodo lahko ogledali prikaz spretnostne vožnje policistov motoristov in pri policistih poiskali številne nasvete za varnejšo motoristično sezono. Opozorili bodo na problematiko hitrosti in alkohola v cestnem prometu in pokazali uporabo alkotesta, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje motornega kolesa. Veliko pozornosti bomo namenili tudi mladoletnikom in jim svetovali, kako naj poskrbijo za svojo varnost pri vožnji z enoslednimi motornimi vozili.


PU MURSKA SOBOTA

 • 10. april 2011 - od 13.00 do 18.00 (na poligonu Španik centra, Noršinska ulica 8, Murska Sobota) Zavod Oranžna nit in Policijska uprava Murska Sobota organizirata preventivno prireditev Vozimo oranžno. Udeležite se lahko skupinske kondicijske vožnje, tečaja in predavanja o varni vožnji za motoriste, policisti motoristi iz Postaje prometne policije Murska Sobota pa bodo prikaza in vodili trening varne vožnje. Pridružili se nam bodo tudi policisti motoristi iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške, srečanje pa bomo okronali še s prijetnim druženjem.


PU NOVA GORICA

 • 2. april 2011 – od 17.00 do predvidoma 19.00 (AMD Nova Gorica) Novogoriški policisti v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet organizirajo predavanje o pravilih varne vožnje za motoriste.
 • 3. april 2011 – od  9.30 do 12.30 (AMD Nova Gorica) Novogoriški policisti v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet organizirajo praktični del usposabljanja za varno udeležbo motoristov v cestnem prometu.
 • 10. april 2011 - od 10.00 do 13.00 (parkirni prostor pod Vinsko kletjo Goriška brda) Novogoriški policisti skupaj z Moto klubom Brda v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet organizirajo praktični del usposabljanja za varno udeležbo motoristov v cestnem prometu.
 • 17. april 2011 - od 10.00 do 13.00 (parkirni prostor pri občinski stavbi v Bukovici) Novogoriški policisti skupaj z Moto klubom Company v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet organizirajo praktični del usposabljanja za varno udeležbo motoristov v cestnem prometu.
 • 7. maj 2011 - od 9.30 do 13.00 (na poligonu pred podjetjem Hidria v Spodnji Idriji) Novogoriški policisti skupaj z Moto klubom OK Riders v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet organizirajo praktični del usposabljanja za varno udeležbo motoristov v cestnem prometu.
 • 26. junij 2011 - od 9.00 do 18.00 (parkirni prostor TIK Kobarid) V okviru preventivne prireditve Moto točka bodo policisti motoriste in druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in jih opozarjali na previdno vožnjo. Motoristi bodo lahko veliko izvedeli tudi o tem, kako zavarovati motorno kolo, si ogledali motoristično opremo in druge artikle, preizkusili naprave za merjenje reakcijskega časa in simulator vožnje motornega kolesa.
 • 10. julij 2011 - od 9.00 do 18.00 (parkirni prostor pri Krajevni skupnosti Spodnja Idrija) V okviru preventivne prireditve Moto točka bodo policisti motoriste in druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in jih opozarjali na previdno vožnjo. Motoristi bodo lahko veliko izvedeli tudi o tem, kako zavarovati motorno kolo, si ogledali motoristično opremo in druge artikle, preizkusili naprave za merjenje reakcijskega časa in simulator vožnje motornega kolesa.
 • 7. avgust 2011 - od 9.00 do 18.00 (parkirni prostor penzion Boka pri Bovcu) V okviru preventivne prireditve Moto točka bodo policisti motoriste in druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in jih opozarjali na previdno vožnjo. Motoristi bodo lahko veliko izvedeli tudi o tem, kako zavarovati motorno kolo, si ogledali motoristično opremo in druge artikle, preizkusili naprave za merjenje reakcijskega časa in simulator vožnje motornega kolesa.


PU NOVO MESTO

 • od 3. marca do 5. maja 2011 poteka preventivni projekt Obisk motoristov. Vodje policijskih okolišev obiskujejo različne motoklube, kjer se pogovarjajo z motoristi in jim svetujejo, kako poskrbeti za varno udeležbo v cestnem prometu.
 • 25. april 2011 - ob 10.00 (Mirna peč) Novomeški policisti bodo sodelovali na "žegnanju" motorjev v Mirni Peči, kjer bodo na posebni info-točki motoristom tudi preventivno svetovali.
 • 7. maj 2011 - od 9.00 do 12.30 (Novi Trg v Novem mestu) Novomeški policisti bodo sodelovali na preventivni prireditvi Naj se ne zgodi. Na prireditvi, na katero so povabljeni motoristi različnih motorističnih klubov, bodo različne ustanove motoristom preventivno svetovale, na manjšem poligonu bo predstavljena tudi varna vožnja, v sklopu prireditve bo organizirana javna okrogla miza o prometnih nesrečah z udeležbo motoristov in prikazana obravnava prometne nesreče z udeležbo osebnega avtomobila in motorista.
 • 8. maj 2011 - od 14.00 do 18.00 (Trebnje) Moto Klub Kamerad organizira delavnico varne vožnje, na kateri bodo sodelovali policisti inštruktorji Postaje prometne policije Novo mesto.


PU POSTOJNA

 • 16. april 2011 - od 9.00 do 13.00 (Ilirska Bistrica – parkiršče pred Transportom Ilirska Bistrica, Šercerjeva ulica 17) Moto klub Feistritz organizira preventivno prireditev za večjo varnost motoristov. Postojnski policisti bodo na prireditvi predavali o varni vožnji enoslednih vozil, prikazali vožnjo na poligonu ter svetovali o ustrezni opremi voznikov motornih vozil ter njeni pravilni uporabi.
 • 23. april 2011 - od 9.00 do 13.00 (Cerknica – igrišče pred OŠ Cerknica, Cesta 4. maja 92) Moto klub Krokar organizira preventivno prireditev za večjo varnost motoristov. Postojnski policisti bodo na prireditvi predavali o varni vožnji enoslednih vozil, prikazali vožnjo na poligonu ter svetovali o ustrezni opremi voznikov motornih vozil ter njeni pravilni uporabi.
 • 30. april 2011 - od 9.00 do 13.00 (Postojna – Novi trg, parkirišče pred PTC Primorka) Policisti postaje prometne policije Postojna organizirajo preventivno prireditev za večjo varnost motoristov. Postojnski policisti bodo na prireditvi predavali o varni vožnji enoslednih vozil, prikazali vožnjo na poligonu ter svetovali o ustrezni opremi voznikov motornih vozil ter njeni pravilni uporabi.


PU SLOVENJ GRADEC

 • 10. april 2011 - od 10.00 do 14.00 (Otiški vrh, poligon avtošole Relax) Policisti bodo sodelovali na preventivni prireditvi Policijska izkušnja kot nasvet, v okviru katere bodo motoriste usposabljali za varno vožnjo z motorjem. Prireditev bo sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela.

 

 Vljudno vabljeni!


Nasveti za večjo varnost motoristov