Letos k skrbi za varnost otrok v prometu pozivamo malo drugače - namesto z opozorili, raje z zgledom! Ljubljanskim policistom se bodo namreč pri varovanju otrok na poti v šolo in domov na lastno pobudo pridružili še dijaki dveh srednjih šol. Na prvi šolski dan, 2. septembra 2019, bomo malčke skupaj varno pospremili po šolski poti, pridružila pa se nam bosta še njihova dva prijatelja in vzornika - glasbenik in profesionalni borec Denis Porčič - Chorchyp ter najprijaznejši slovenski policist, Policist Leon. Vabljeni!

Da bi mladi in možje v modrem združili moči, je bila pobuda dijakov dveh srednjih šol, Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana ter Strokovno izobraževalnega centra Ljubljana, ki bodo učence na šolski poti spremljali cel prvi teden v septembru. Policisti takšno idejo nadvse pozdravljamo! Dijaki bodo namreč tako pomagali policistom pri njihovem delu, veliko prispevali k varnosti najranljivejših udeležencev, obenem pa prvošolcem in ostalim učencem postavili dober zgled, kako spodbuditi več solidarnosti v prometu in med generacijami nasploh.

Spoštovani predstavniki medijev, pridite v ponedeljek, 2. septembra, ob 9.30, pred Osnovno šolo dr. Vita Kraigherja, na Trgu 9. maja 1 v Ljubljani. Več o pobudi vam bodo povedali dijaki sami, podporo dijakom in izjavo za javnost pa bodo podali:

  • mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi
  • Milan Casagrande, predavatelj Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana ter Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad
  • Denis Porčič – Chorchyp, glasbenik in mojster borilnih veščin

Vljudno vabljeni!