Sorodne objave

 

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabimo na 9. posvet na temo zlorab otrok na internetu. Posvet bo v torek, 17. septembra 2019, na Fakulteti za družbene vede, z začetkom ob 9. uri. Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Posvet je namenjen obravnavi spolnih zlorab otrok na internetu. Letošnji poudarek je na pridobivanju dodatnih znanj pri obravnavi spolnih prestopnikov in žrtev kaznivih dejanj spolnega izkoriščanja otrok preko interneta ter soočanju z izzivi preprečevanja tovrstnih dejanj in ukrepanja.

Spletno oko posvet 2019 vabilo

Program posveta

V uvodnem delu bodo udeležence konference nagovorili:

  • dekanja Fakultete za družbene vede prof. dr. Monika Kalin Golob,
  • direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Boštjan Lindav,
  • direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije Nenad Šutanovac ter
  • minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Ob domačih strokovnjakih bosta z nami tudi dva gosta iz tujine: prof. dr. Gordana Buljan Flander, klinična psihologinja in integrativna psihoterapevtka ter direktorica Poliklinike za zaščito otrok in mladine v Zagrebu, in dr. Jeffrey DeMarco, vodja raziskav pri skupini Crime&Justice, NatCen, in raziskovalec na centru za študije zlorab v Veliki Britaniji (Centre for Abuse and Trauma Studies (CATS), Middlesex University).

Posvet že deveto leto organiziramo predvsem s ciljem, da na enem mestu združimo znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na internetu. Letos ob povečanem interesu strokovne javnosti pričakujemo zelo široko in pisano paleto udeležencev tako iz vrst policije, tožilstev in sodišč kot tudi iz vrst industrije, socialnih služb, nevladnih organizacij in šolstva.

Projekt Spletno oko in krovni projekt Center za varnejši internet izvajajo Fakulteta za družbene vede pri Univerzi v Ljubljani, Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS, financirata pa ga Evropska komisija in Ministrstvo za javno upravo.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Kontaktni osebi za več informacij:

  • Lavra Černigoj Blažko, Služba za odnose z javnostmi, Fakulteta za družbene vede, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 031 388 093
  • Maja Ciperle Adlešič, Sektor za odnose z javnostmi, Generalna policijska uprava, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 396 966

Povezane vsebine

Spletno oko