Sorodne objave

 

V duhu prijateljskih odnosov in z željo po izboljšanju medsebojnega sodelovanja sta se danes, 8. aprila 2011, v Zagrebu na delovnem sestanku srečala generalna direktorja slovenske in hrvaške policije.

1m

Generalni direktor policije Janko Goršek in njegov hrvaški kolega Oliver Grbić sta na kratkem srečanju izrazila zadovoljstvo s prizadevanji policij obeh držav za krepitev sodelovanja. Na delovnem sestanku sta spregovorila o sodelovanju slovenske in hrvaške policije za učinkovitejše zagotavljanje varnosti med poletno turistično sezono in pobudi slovenskega notranjega ministrstva za podpis Deklaracije o sodelovanju držav jugovzhodne Evrope v borbi zoper terorizem.

Spregovorila sta tudi o sporazumu med Hrvaško in Slovenijo o sodelovanju pri varovanju prevoza denarja ter napotitvi skupnega uradnika za zvezo Slovenije, Hrvaške in Avstrije v Italijo. Šefa policij sta se med drugim dogovorila tudi za izmenjavo izkušenj in dobrih praks na področju varovanja javnih prireditev in varnosti cestnega prometa.

3m

 Goršek in Grbić sta se strinjala, da je sodelovanje med slovensko in hrvaško policijo zelo dobro in izrazila upanje za nadaljevanje dobrih odnosov med policijama.


Delovnega sestanka so se s hrvaške strani udeležili še vodja Urada generalnega direktorja policije Sandra Veber in policijska uslužbenka za mednarodno policijsko sodelovanje Vlatka Vulić. Slovensko delegacijo pa so sestavljali svetovalec generalnega direktorja policije Robert Furman, vodja Sektorja za odnose z javnostmi mag. Vesna Drole in slovenski policijski uradnik za zvezo na Hrvaškem Jože Sironič.

2m