Sorodne objave

 

Začenja se letošnja akcija Slovenija piha 0,0, ki bo potekala od 4. do 10. novembra ter od 2. do 20. decembra. V tem času bomo policisti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Tisti, ki bodo "napihali" 0,0, bodo prejeli letak, s katerim si bodo lahko prislužili dve vstopnici za koncert Policijskega orkestra z gostoma, Tomislavom Jovanovićem Tokcem (Dan D) ter Neisho. Skupni koncert, ki bo 15. januarja 2020 v Ljubljani, je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašate odgovorno. 

FB cover 1640x720px

Ministrstvo za zdravje skupaj s Policijo, Javno agencijo RS za varnost prometa, pristojnimi inšpekcijskimi službami, nevladnimi organizacijami in ob medijski podpori Vala 202 tudi letos opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi. Še posebej veliko nesreč, ki jih povzročijo opiti vozniki, se zgodi med prazniki, zato bomo v novembru in decembru v sodelovanju izvajali akcijo Slovenija piha 0,0. V okviru akcije bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Kršitelje seveda čaka kazen v skladu s predpisi, vzorni vozniki pa bodo nagrajeni in tako morda bližje vstopnici za tradicionalni koncert Policijskega orkestra z gosti.

Da bi bile naše ceste varne za vse prometne udeležence, bodo policisti v dneh okoli Martinovega, tj. od 4. do 10. novembra, ter od 2. do 20. decembra 2019 poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov na cestah. Vozniki, ki bodo "napihali 0,0", bodo bližje vstopnici za udeležbo na skupnem koncertu Policijskega orkestra in gostov Tomislava Jovanovića Tokca (Dan D) ter Neishe, ki bo 15. januarja 2020 v CUK Kino Šiška v Ljubljani. Koncert Policijskega orkestra je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašajo odgovorno. 0,0 vozniki bodo ob preverjanju prejeli letak, s katerim si bodo lahko na spletni strani www.nulanula.si prislužili dve vstopnici za sedaj že tradicionalni koncert v sklopu akcije Slovenija piha 0,0.

V tednu pred Martinovim, ko bodo po vsej Sloveniji potekala številna praznovanja, bodo aktivnosti prvega dela akcije Slovenija piha 0,0 tudi tokrat usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Policisti bodo med vozniki preverjali, ali vozijo pod vplivom alkohola, v okviru svojih pristojnosti bodo na terenu tudi zdravstveni, delovni in tržni inšpektorji.

Tudi Javna agencija RS za varnost prometa bo med akcijo izvajala številne aktivnosti na terenu v sodelovanju z občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) in z nevladnimi organizacijami. Z razdelitvijo 1.500 plakatov ter 20.000 zloženk bo agencija podprla 102 občini, ki preko SPV skrbijo za osveščanje o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola. V novembru bodo izvedli pet preventivnih dogodkov na lokalni ravni, dva večja preventivna dogodka pa bodo v začetku decembra izvedli tudi v Ljubljani in Mariboru. V okviru podpore občinskim SPV je agencija 24 občinam zagotovila 3.000 alkotesterjev za enkratno uporabo, ki jih bodo razdeljevali obiskovalcem v okviru terenskih akcij po lokalih in restavracijah.

Akcijo je spet podprl Val 202, II. program Radia Slovenija, ki bo javnost tudi letos opozarjal, da alkohol ne sodi na cesto, prav tako ne alkoholizirano vozniki za volan. O vožnji brez alkohola pa bodo osveščali tudi predstavniki nevladnih organizacij, kot sta AMZS in Zavod Varna pot.

Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Če ste uživali alkohol, ne sedajte za volan, temveč naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz. Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah. Naj Slovenija piha 0,0!