Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sta danes, 8. novembra 2019, sprejela vrhunske športnike in trenerje, zaposlene v policiji, ki trenirajo in tekmujejo v poletnih športnih panogah.

IMG 5702

Generalna direktorice policije mag. Tatjana Bobnar je izrazila veliko zadovoljstvo ob srečanju z zbranimi športniki: "V našem interesu je, da podpiramo vrhunske športnike. S svojo predanostjo, vztrajnostjo, disciplino, medsebojnim sodelovanjem, nepopustljivostjo, pripadnostjo in drugimi lastnostmi, ki so - pogosto celo bolj kot fizične danosti - zaslužne za končni uspeh, namreč poosebljate vrednote, ki jih zagovarjamo tudi v policiji." Izpostavila je pomen zaposlitve v policiji, ki ga ima ta za športnika, saj mu omogoča še boljše pogoje za nemoteno treniranje in vrhunske rezultate na največjih tekmovanjih. "Vaši dosežki so zato nekoliko tudi naši in v skrbi za promocijo in ugled policije se prav radi pohvalimo z njimi," je povedala Bobnarjeva. Zaželela jim je veliko uspehov v naslednji sezoni in pri tem povzela misel Sv. Hieronima, da kdor se ozira k vrhu gore, od koder prihaja resnica, ne sme jokati že na prvi stopnici.

"Vrhunski šport je neusmiljen. Ne dopušča napak, šibkosti in negotovosti. Zahteva celega človeka, njegovo popolno predanost in brezpogojno podrejenost enemu samemu cilju - biti najdaljši, najhitrejši, najboljši. Vsi vi ste ta cilj brez izjeme že dosegli. Večkrat in na vseh ravneh. V vaši naravi ni, da bi se ustavili. Vedno znova si mejnike postavljate še višje in globlje. To vrhunske športnike in športnice dela izjemne tako doma kot v evropskem in svetovnem merilu. V Ministrstvu za notranje zadeve in policiji smo na dosežke svojih vrhunskih športnikov izjemno ponosni. Z zaposlitvijo v Policiji imate zagotovljeno socialno varnost, tako se lahko med letom res popolnoma osredotočite na svoje športne cilje," je dejal minister. Ob koncu nagovora je športnikom in trenerjem zaželel uspešno novo sezono. "Za nas ste in vedno boste junaki, ki s svojo srčnostjo ponosno zastopate Slovenijo in barve slovenske zastave ter ob zmagah v svetovni javnosti predajate brezčasno sporočilo slovenske himne o sodelovanju in prijateljstvu. Slovenija je ponosna na vas," je zaključil minister.

IMG 5668

Alenka Artnik je 8. avgusta letos v Roatanu v Hondurasu postala svetovna prvakinja v globinskem potapljanju na dah; rekord, ki ga je postavila v disciplini potop s konstantno obtežitvijo in mono plavutjo, pa meri natanko 113 metrov, kar je tudi številka policije za klic v sili. "Ni dvoma, s tem dosežkom se je Alenka s Policijo usodno povezala!" je med drugim izpostavila Bobnarjeva v svojem nagovoru. Prav zato smo ji ob podpisu pogodbe za zaposlitev v Policiji simbolično izročili tudi takšno startno številko.

V imenu prisotnih športnikov in trenerjev sta zbrane nagovorila tudi Alenka Artnik, ki je danes tudi uradno postala del slovenske policije, in Tim Gajser. Vrhunska potapljačica na dah se je zahvalila za izkazano podporo in dejala, da je Slovenija z njo tudi na drugem koncu sveta. Obljubila je, da se bo trudila še naprej, in čestitala tudi ostalim kolegom za izjemne dosežke. Tudi vrhunski motokrosist se je zahvalil za vso podporo in obljubil, da bo še naprej zastopal barve slovenske policije: Po izjemni sezoni, ki je bila tudi dolga in naporna, vse športnike čaka počitek, nato pa sledijo priprave na novo sezono.

Povezane vsebine

Oddelek vrhunskih športnikov