Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo ta petek svoja vrata odprla Informativa, sejem izobraževanja in poklicev. Iščeš zaposlitev? Obišči razstavni prostor policije, spoznaj naše delo in možnosti za zaposlitev v naši "modri družini". Tam bomo v petek in soboto, 24. in 25. januarja 2020, med 9. in 18. uro. Se vidimo!

Policisti bomo predstavili svoje zahtevno, a obenem zelo zanimivo delo. Se želiš pridružiti našim vrstam? Pridi na naš razstavni prostor, kjer dobiš vse potrebne informacije o bližajočem se razpisu za nove kandidate za policiste in policistke! Preveri, kakšni so pogoji, da se zaposliš kot policist nadzornik državne meje ali kot pomožni policist. Morda pa se najdeš na katerem drugem delovnem področju znotraj policije.

informativa 2020

Predavanja o možnostih zaposlitve v policiji

V soboto zate pripravljamo tudi dve krajši predavanji o predstavitvi poklica in možnostih zaposlovanja v policiji:

Mala predavalnica v avli hale A

Sobota, 25. januar 2020 / od 11.45 do 12.30

Sobota, 25. januar 2020 / od 16.45 do 17.30

Predstavitev različnih področij policijskega dela

Ali veš, kaj vse je delo policistov? Na Informativi boš lahko spoznal različna področja policijskega dela. Poleg splošnih policistov bodo svoje delo predstavili tudi kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki ti bodo med drugim pokazali, kako iščejo prstne odtise in druge sledove na kraju zločina.

Vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik te bosta zabavala s svojimi vragolijami, a ti hkrati pokazala, kakšen je vsakdanjih policijskega vodnika in kako koristni so službeni psi pri svojem resnem policijskem delu.

Oba dneva si lahko ogledaš tudi opremo policijskih specialcev, z njimi poklepetaš in izveš vse o tej najelitnejši enoti slovenske policije.

Čakajo te tudi prometni policisti, ki ti bodo pokazali, kako lovijo prehitre voznike, jih ustavijo s t. i. stingerjem in preverijo, ali morda vozijo pod vplivom alkohola. Vse to počno za tvojo varnost.

Na razstavnem prostoru policije lahko tudi preveriš, kako mejni policisti odkrivamo ponarejene dokumente. Si že kdaj videl ponarejen potni list?

Za občasno glasbeno kuliso bodo v soboto poskrbeli policisti Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi glasbenike? Seveda, in to vrhunske! Navdušili te bodo s svojim nastopom. Šušlja pa se, da jim bo pri tem pomagal, ali zgolj ponagajal, tudi policijski medved, policist Leon. Pridi in se slikaj z njim! To boš zažigal na Facebooku!