Sorodne objave

 

V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, smo danes, 14. februarja 2020, priredili informativni dan za vse tiste, ki jih zanima delo policista. Dopoldanski termin je obiskalo izjemno veliko zainteresiranih kandidatov, saj je bila predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, premajhna za vse zainteresirane in je predstavitev potekala v dveh delih. Tudi termin ob 13. uri je bil dobro obiskan.

Zbrane je nagovorila generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, ki si je tudi ogledala vse 'postaje', na katerih smo predstavili policijsko delo, in se zahvalila sodelujočim policistom za izvedbo zanimivih in bogatih predstavitev.

Če ste današnjo predstavitev zamudili, nas lahko v Policijski akademiji obiščete še jutri, 15. februarja, ob 10. uri.

Če pa vas zanima, kako poteka preizkus telesnih zmogljivosti, se nam pridružite ob 12. uri ter se preizkusite na "predpreizkusu" telesnih zmogljivosti. Potrebna je predhodna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

IMG 0553
Obiskovalcem smo predstavili delo policista in zahtevane pogoje za sprejem v policijo, potek prijave na razpis in izbirni postopek ter druge kriterije za izbor kandidatov za policista, šolanje v Policijski akademiji in višješolski študijski program Policist ter druge koristne informacije. Odgovarjali smo tudi na njihova vprašanja. Svoje izkušnje in vtise pa so jim predstavili tudi študenti 2. letnika Višje policijske šole in policisti, ki so pred kratkim zaključili študij in sedaj že opravljajo naloge v različnih policijskih enotah.

Med drugim so izvedeli, da je – za razliko od drugih šol in fakultet – ena od pomembnih prednosti Višje policijske šole v tem, da študenti za čas študija že sklenejo tudi pogodbo o zaposlitvi za določen čas.

IMG 0642

Po predstavitvi v predavalnici so si lahko ogledali borilnico, strelišče, učilnice in druge prostore.

IMG 0694

Obiskovalce smo popeljali tudi po točkah, na katerih so svoje delo predstavili policisti, ki sicer opravljajo zelo različne naloge, npr. prometni policisti, kriminalistični tehniki, policisti Specialne enote, policisti konjeniki, policisti vodniki službenih psov itd. Tako so zainteresirani tudi dobili občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in kakšno opremo pri tem uporabljajo.

Povezane vsebine

Vabilo na informativni dan v Policijski akademiji

Zaposlujemo nove policiste, prijavite se in se vpišite na Višjo policijsko šolo!