Sorodne objave

 

Rok za prijave na naš razpis, s katerimi iščemo nove policiste, se počasi izteka, nato bomo začeli z izbirnimi postopki.

Prvo sito pri izboru najprimernejših kandidatov je preizkus telesnih zmogljivosti, hkrati s pisnim delom psihološkega testiranja. Sledijo še selekcijski intervjuji in zdravniški pregledi. Kdor bo vse teste uspešno prestal, se bo septembra vrnil na podpis pogodbe o zaposlitvi, 1. oktobra pa začel z izobraževanjem na Višji policijski šoli.

Objavljamo okvirno časovnico, pa tudi priporočila, kako se pripraviti na telesni preizkus.

Opozorilo!

Zaradi epidemije koronavirusa je/bo časovnica izbirnih postopkov spremenjena. Časovnico bomo dopolnjevali, ko bodo znani točni termini posameznih faz izbirnih postopkov. Glede terminskega načrta selekcijskih postopkov za vpis v Višjo policijsko šolo bodo vsi, ki so se prijavili na razpis, obveščeni pisno.

 

Predviden terminski načrt selekcijskih postopkov za vpis v Višjo policijsko šolo

18. marec 2020 9. april 2020   Rok za prijave na razpis za zaposlitev in vpis v Višjo policijsko šolo
od 14. aprila 2020 dalje 
 Preizkus telesnih zmogljivosti in pisni del psihološkega testiranja / * sprememba datuma
od 5. maja 2020 dalje   Selekcijski intervjuji  / * sprememba datuma
junij 2020   Zdravniški pregledi / * možna sprememba datuma
do 21. avgusta 2020   Obveščanje kandidatov o izboru / * možna sprememba datuma
september 2020 
 Podpisovanje pogodb o zaposlitvi, osnovno usposabljanje za tajne podatke in pomerjanje uniform 
 1. oktober 2020 
 Začetek delovnega razmerja in izobraževanja 

 

 preizkus telesnih zmogljivosti poligon1 tacen

Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis za policiste, bodo morali opraviti tudi preizkus telesnih zmogljivosti. Gre za pomemben del izbirnih postopkov, s katerimi ugotavljamo, kateri kandidati ustrezajo pogojem za vstop v policijo. Policist mora biti namreč v dobri fizični pripravljenost, da se zna in zmore obraniti oziroma odvrniti napad nase ali na koga drugega. Zato ta preizkus poleg Cooperjevega testa (na fotografiji), ko morajo kandidati v čim krajšem času preteči 2.400 metrov, obsega še skok v daljino z mesta, tek na 60 m, premagovanje ovir nazaj in zgibe. Preberite tudi: S kakšnim treningom se lahko pripravite na ta preizkus?

Povezane vsebine

Razpis za kandidate za policiste in vpis na izobraževanje v višješolski študijski program Policist (rok za prijave: 18. marec 2020 9. april 2020)

Izbirni postopek za zaposlitev kandidatov za policiste

Preizkus telesnih zmogljivosti in kriteriji

Fotografije v galeriji so simbolične.