Sorodne objave

 

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij. Letos poteka že osemnajstič, prvič pa se ji pridružuje Muzej slovenske policije, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Ob tej priložnosti obiskovalce vabimo na 100-minutni, izjemno raznolik predstavitveni program. Brezplačne predstavitve bodo v soboto, 20. junija 2020, potekale v treh terminih: ob 18.00, 19.40 in 21.20, in sicer v treh skupinah po 20 oseb, zato je potrebna vnaprejšna rezervacija.

muzejska noc vabiloProgram smo skupaj z razstavami pripravili v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, Policijsko upravo Ljubljana in Nacionalnim forenzičnim laboratorijem, ki praznuje 70-letnico delovanja.

V programu, ki bo potekal v prostorih na Kotnikovi ulici 8 (vhod iz Slomškove ulice) v Ljubljani, bo predstavljena naslednja vsebina:

  • 100 let slovenskega policijskega muzeja in 170 let policije na Slovenskem (Darinka Kolar Osvald – Muzej slovenske policije)
  • Razkrita preteklost Kotnikove 8 (Ana Marija Kranjc – Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Gregor Dražil – Mednarodni grafični likovni center)
  • Na kraju zločina – forenzična preiskava in 70 let forenzike v Sloveniji (Gorazd Vidic in Gavrilo Hadžić – Nacionalni forenzični laboratorij)
  • Policija v Ljubljani – predstavitev dela policistov in preventivno svetovanje (policisti s Policijske uprave Ljubljana)

Predstavitve se začnejo ob 18.00, 19.40 in 21.20.

Zaradi prostorskih omejitev je program pripravljen za skupino 20 oseb, zato so potrebne vnaprejšnje rezervacije, ki jih sprejemamo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 19. junija 2020 do 12. ure oziroma do zapolnitve mest.

Vstopnine ni. Vabljeni!

Povezane vsebine

Muzej slovenske policije