Sorodne objave

 

V Policijski akademiji v Ljubljani je v četrtek, 18. junija 2020, zapriseglo 45 pomožnih policistk in policistov ter 8 policistk in policistov nadzornikov državne meje.

IMG 2988

Novi sodelavci in sodelavke policije so slovesno zaprisegli pred generalnim direktorjem policije mag. Antonom Travnerjem, ki jih je ob tej priložnosti tudi nagovoril: "Naj vam najprej iskreno čestitam ob opravljenem usposabljanju. Vaš izobraževalni proces je nekoliko zmotila epidemija, a uspešno ste ga pripeljali do konca. Današnji dan je pomembna prelomnica v vašem življenju, saj se podajate v izjemno zahteven, a tudi lep in plemenit poklic. Poklic in poslanstvo, za katera so značilne večinoma stresne, tudi nevarne okoliščine, velike psihofizične obremenitve in pritiski, delo ob vseh mogočih urah in vremenskih pogojih. A dajeta tudi veliko notranjega zadoščenja in občutek zadovoljstva ob dobro opravljeni nalogi."

IMG 3192

"Zadnji meseci minevajo v znamenju izjemnih obremenitev za policijo. Eno izmed pomembnejših varnostnih vprašanj predstavljajo nezakonite migracije. In prav pri teh bomo najbolj potrebovali vašo pomoč. Vsekakor bodo naše meje v prihodnje zahtevale večjo prisotnost policije. To seveda pomeni dodatne obremenitve za policiste, zato smo vašega prihoda v naše vrste zelo veseli. In računamo na to, da boste upravičili naša pričakovanja, kot so jih generacije vaših kolegov pred vami. Namreč tako nadzorniki državne meje kot pomožni policisti so se doslej še vsakič izkazali kot pomemben del varnostne strukture."

Pred odhodom v enote pa so se novopečene policistke in policisti še enkrat spomnili na svoja doživetja in izkušnje z usposabljanja. Kandidatka Rebeka Fakin je opisala vtise z usposabljanja 7. generacije pomožne policije. Kandidatka Maja Žemva pa vtise z usposabljanja 10. generacije policistov nadzornikov državne meje. Zbrane pa je nagovoril tudi vodja usposabljanja Igor Stošič, ki je pohvalil motiviranost in predanost kandidatk in kandidatov.

IMG 3050

Generalni direktor jih je ob začetku njihove poklicne poti še enkrat spomnil, da "pridobitev policijskih pooblastil prinaša veliko odgovornost, saj z njimi vedno bolj ali manj posegamo v pravice in svoboščine posameznikov v postopku. Zato vedno ravnajte zakonito in strokovno, v trenutkih dvoma in negotovosti pa naj vas poleg zakonskih določb in navodil stroke vodijo tudi etična načela. Ne pozabite, da ste v službi ljudi. V naših vrstah pa veliko štejejo tudi medsebojna pomoč in solidarnost v kolektivu, odprta komunikacija, zaupanje med sodelavci, smisel za timsko reševanje problemov ter pripadnost do organizacije."