Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 47. skupino policistov. Med 1. in 31. julijem 2020 bo deset slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Boštjan Žula iz Policijske postaje Žalec, Boštjan Gerečnik in Primož Herlah iz Specializirane enote za nadzor državne meje, Zoran Brezočnik iz Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, Boštjan Špan iz Policijske postaje Trbovlje, Branko Godec iz Postaje prometne policije Ljubljana, Iztok Dreo iz Policijske postaje Krško, Martin Jakša iz Postaje mejne policije Metlika, David Ukaj iz Policijske postaje Kozina in Marjan Berglez iz Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica.

IMG 2398

Pred odhodom jih je sprejel namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, udeležil pa se ga je tudi slovenski policijski ataše v Severni Makedoniji mag. Branko Skrbinek.

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

IMG 2401

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.