Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 48. skupino policistov. Med 5. avgustom in 4. septembrom 2020 bo osem slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Robert Nedok iz Postaje mejne policije Petišovci, PU Murska Sobota, Naško Gačevski iz Policijske postaje Lendava, PU Murska Sobota, Jaka Horvat iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, PU Maribor, Aljaž Avsec iz Sektorja kriminalistične policije, PU Ljubljana, Igor Kozmelj iz Sektorja kriminalistične policije, PU Novo mesto, Albert Lah iz Postaje mejne policije Metlika, PU Novo mesto, Žiga Ažman iz Policijske postaje Jesenice, PU Kranj in Borut Oblak iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper, PU Koper.

IMG 2745

Pred odhodom jih je sprejel namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, udeležil pa se ga je tudi Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na GPU.

IMG 2749

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.