Sorodne objave

 

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, in sicer 21. avgusta 2020 ob 00.00. Če se v petek, 21. avgusta, nahajate na Hrvaškem, se lahko brez karantene vrnete do ponedeljka, 24. avgusta 2020, do polnoči.

Državljani Slovenije in tujci s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji, ki se na dan uveljavitve tega odloka (21. avgusta 2020) nahajajo v kateri od sosednjih držav, ki jo je vlada uvrstila na seznam držav s poslabšanimi epidemiološkimi razmerami (rdeči seznam), se lahko vrnejo v Slovenijo do ponedeljka, 24. avgusta 2020 do polnoči, pri tem pa jim karantena ob vrnitvi v državo ne bo odrejena.

Več informacij o spremembah odloka ter posodobljeni zeleni, rumeni in rdeči seznam držav najdete v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve.

Povezane vsebine

Kontakt za nasvet policije v času koronavirusa

Informacije glede prehajanja državne meje

Na vladnem portalu gov.si zbrane informacije o prehajanju meja