Sorodne objave

 

Policisti skrbimo za varnost ljudi, radi pa vidimo tudi, da se v svojem okolju dobro počutijo. In kaj lahko k temu pripomore bolj kot pa odlična glasba? Včeraj, 16. septembra 2020, so naši glasbeniki iz Policijskega orkestra znova presenetili in tokrat razveselili varovance Centra starejših Gornji Grad. Na dvorišče njihovega doma so jim prinesli razigrane ritme, dvignili razpoloženje in nekatere celo spodbuditi, da so malce zamigali. Počaščeni in veseli smo, da smo jim lahko podarili košček svojega poslanstva, prinesli dobro voljo in jim pričarali lepo jesensko dopoldne …

video foto

Oglejte si video

Letos je Policijski orkester že pripravil nekaj tovrstnih nastopov, s katerimi je v času epidemije koronavirusa presenečal predvsem najbolj ranljive in zaradi epidemije prizadete skupine, tj. varovance domov za starejše občane. Nekaj takšnih nastopov še načrtujejo v kratkem, lokacije in datumi pa naj za zdaj ostanejo presenečenje.

IMG 6a55c17bd6c3fc97970ad78414be2cc4 V

Nastopi so v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje pripravljeni ob spoštovanju vseh preventivnih ukrepov in izključno na prostem. Prav slednje pa jim daje dodaten čar, saj je koncertiranje na prostem, še posebej v teh sončnih in prijazno toplih jesenskih dneh, tako za poslušalce kot za izvajalce čarobno doživetje.

IMG 091d7a6f732552178e9c6095b389d807 V

V imenu vseh stanovalcev centra se je policistom Policijskega orkestra za presenečenje zahvalila direktorica centra Barbara Virant.

IMG c04ca83117ce44ba1d07c8a88f2bebf1 V

Vzdrževanje primerne varnostne razdalje in drugi ukrepi med nastopom za policijske glasbenike sicer predstavljajo dodaten izziv, vendar, kot so dejali, "na te težave pozabimo, ko vidimo pozitivne odzive naših poslušalcev". In takšnih odzivov ne manjka. "Presenečeni obrazi starostnikov, ko zagledajo policiste v uniformah, ki v rokah držijo ogromne glasbene inštrumente, njihov nasmeh in veselje ob poskočnih ritmih, ob koncu pa še izraz iskrene hvaležnosti, ker smo si vzeli čas zanje … to je za nas največja nagrada, ki nam daje motivacijo, da s takšnim projektom nadaljujemo tudi v prihodnje," je ob včerajšnje nastopu dejal dirigent orkestra, Tomaž Kmetič.