Sorodne objave

 

Ob slabšanju epidemiološke slike v državi Agencija za varnost prometa in Policija znova pozivata vse udeležence k preudarnemu ravnanju v prometu. Zdravstveni delavci so namreč močno obremenjeni z obvladovanjem posledic hitrega širjenja okužb, zato ne izpostavljajmo nevarnostmi sebe in drugih, saj bi s posledicami prometnih nesreč lahko dodatno obremenili tako bolnišnične kapacitete, zdravstveno osebje, delo policistov, gasilcev in drugih služb.

zima 1200x800

Na dan 1. oktobra letos je bilo zabeleženih 1.909 aktivnih primerov covida-19, 25. oktobra je bilo aktivnih primerov že 25.247. Število hospitaliziranih bolnikov je naraslo s 86 na 507. Na slovenskih cestah smo v tem času zabeležili 966 prometnih nesreč, v katerih so življenje izgubili 4 udeleženci v prometu, 34 je bilo hudo in 252 lažje telesno poškodovanih. Nastanek prometnih nesreč je v kar 93 % moč pripisati človeškemu ravnanju, zato Agencija za varnost prometa in Policija vse udeležence v prometu znova pozivata k odgovorni, preudarni, strpni in udeležbi v prometu. Izkažimo spoštovanje in solidarnost do izjemnih naporov zdravstvenih delavcev z največjo mero odgovornosti v prometu.

Ne izpostavljajmo sebe in drugih tveganjem za nevarnost, ravnajmo samozaščitno. Pred nami so tedni, ki bodo za celotno družbo predstavljali resen preizkus. Dan se je tudi zaradi prehoda na zimski čas skrajšal, vremenske razmere in s tem razmere na cesti so slabše. Vse to so pogoji, v katerih moramo biti še posebej previdni. Na pot se odpravimo le, če je to res nujno, ob doslednem upoštevanju določb veljavnih odlokov in spoštovanju cestnoprometnih predpisov. S tem, ko poskrbimo za lastno varnost na cesti, skrbimo za varnost vseh.

Več informacij najdete v sporočilu za javnost na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa.