Sorodne objave

 

V nedeljo, 20. decembra, ob 20. uri akcijo Slovenija piha 0,0 zaključujemo s koncertom Policijskega orkestra z gostoma Alenko Godec in Otom Pestnerjem. Koncert bodo letos lahko iz domačega naslonjača spremljali prav vsi, skupaj s svojimi družinskimi člani, saj bo koncert v živo predvajan na vsem dostopni spletni strani www.nulanula.si. Koncert je poklon  odgovornim voznikom, ki vozijo 0,0, in spodbuda ostalim, da se po njih zgledujejo. Uživajte!

slopiha 00 2020 fb objava 1080x1080 nulanula

Med 7. in 20. decembrom Ministrstvo za zdravje skupaj s Policijo in Javno agencijo RS za varnost prometa tudi letos izvaja akcijo Slovenija piha 0,0. Policisti pri voznikih preverjajo vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajajo preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Kršitelje seveda kaznujejo v skladu s predpisi, vozniki, ki "napihajo 0,0", pa so deležni nagrade - prejeli so vstopnice z navodilom za ogled brezstičnega koncerta Policijskega orkestra z gostoma Alenko Godec in Otom Pestnerjem.

Koncert Policijskega orkestra z gosti je tradicionalni poklon 0,0 voznikom. Zbir utrinkov vseh dosedanjih štirih koncertov si lahko ogledate na Youtube kanalu Ministrstva za zdravje.

Z akcijo Slovenija piha 0,0 voznike na cestah opozarjamo o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Koncert je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašajo odgovorno, trezno in vozijo 0,0. Alkohol, prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi namreč vplivajo na spremembo vozniških sposobnosti in slog vožnje, zato prispevajo k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče. Po podatkih približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreče pa je opit voznik.

Mesec december je znan po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. Da bi bile naše ceste varnejše za vse prometne udeležence, bodo policisti akcijo preverjanja psihofizičnega stanja voznikov nadaljevali do konca meseca. Ob tem pa opozarjamo: za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci! Zato skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah. Naj Slovenija piha 0,0!