Sorodne objave

 

Slovenija kot predsedujoča država Evropski uniji je varnostni službi Evropskega sveta s policisti Urada za varnost in zaščito pomagala pri varovanju prvega zasedanja Evropskega sveta, ki je v okviru slovenskega predsedovanja potekalo 13. in 14. marca 2008.

Koordinatorja varovanja sta bila višji policijski inšpektor Mario Bahorič in vodja oddelka Damir Horvat, dvanajst sodelujočih policistov pa Boštjan Kušljan, Ferdinand Jelen, Janez Simčič, Andrej Cedilnik, Igor Simončič, Gorazd Gril, Samo Paškulin, Uroš Florjančič, Jože Celestina in Dejan Rozman.

mar13 14 varovanjeEU01Zasedanja so se udeležili najvišji predstavniki Evropske unije, generalni sekretar evropskega sveta g. Solana, predsednik evropskega parlamenta g. Pottering, predsednik evropske komisije g. Barroso ter 27 vodij držav članic Evropske unije, 27 ministrov za zunanje zadeve in 27 ministrov za finance.

mar13 14 varovanjeEU02Poleg varovanih oseb pa je bilo med zasedanjem v objektu tudi okoli 1000 delegatov iz posameznih držav, 2500 uradnikov, ki so v objektu zaposleni, 400 oseb zasebnih podjetij, ki sodelujejo pri izvedbi zasedanja, in 1500 akreditiranih novinarjev.

mar13 14 varovanjeEU03