Sorodne objave

 

Po nekaj mesecih šolanja na daljavo se učenci prve triade v devetih regijah vračajo v šolo, ponovno pa se odpirajo tudi vrtci. Od torka, 26. januarja 2021, bo v prometu zato več pešcev in kolesarjev, zlasti otrok, za katere bo to znova "prvi" šolski dan. Ker so otroci najranljivejša kategorija cestnoprometnih udeležencev, moramo biti ostali udeleženci, predvsem vozniki, nanje še posebej pozorni!

Zmanjšajmo hitrost in prilagodimo svojo vožnjo prometnovarnostnim razmeram, še posebej ob šolskih poteh ter v bližini vrtcev in šol. Vozimo previdno in strpno, upoštevajmo prometne predpise, med vožnjo pa ne uporabljajmo mobilnega telefona. Pri parkiranju in ustavljanju bodimo pozorni na morebitne otroke v bližini; pazimo tudi, da pri parkiranju ne oviramo ali ogrožamo drugih udeležencev .

Starše in skrbnike opozarjamo, naj svoje otroke pravočasno pripravijo na udeležbo v prometu. Pri prevozu naj jih dosledno zavarujejo z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažajo zavarovane v ustreznih otroških varnostnih sedežih. Z lastnim ravnanjem naj bodo otrokom za zgled, zato naj se tudi sami vedno pripnejo. Zaradi čim večje vidnosti v prometu pa priporočamo uporabo odsevnikov oziroma kresničk.

Obenem policisti opozarjamo tudi na upoštevanje vseh veljavnih odlokov glede gibanja in druženja ljudi na prostem in v zaprtih prostorih.

Povezane vsebine

Nasveti policistov za varnejšo pot v šolo in domov

Omejitve zbiranja in gibanja

Ukrepi za zajezitev širjenja okužb