Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada ob pomoči kriminalistov Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor opravljajo 8 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj in Murska Sobota.

Hišne preiskave potekajo s ciljem utemeljevanja suma gospodarskega kaznivega dejanja, s katerim je bila za več kot 30 miljonov evrov oškodovana gospodarska družba iz Celja. Pri hišnih preiskavah in drugih operativnih aktivnostih sodeluje 56 preiskovalcev in kriminalistov. Nobeni osebi ni odvzeta prostost.

Kriminalistična preiskava, ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po drugem in prvem odstavku 240. člena KZ-1, v povezavi s preprodajanjem deležev v več gospodarskih družbah in nevračanjem posojil. Kaznivega dejanja so osumljene tri fizične osebe.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1 je zagrožena zaporna kazen do osmih let.