Sorodne objave

 

Avto-moto zveza Slovenije peto leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika tega leta. Pri izbiri najboljšega voznika in voznice sodeluje tudi Policija. Prijaviš se lahko do 31. marca!

AMZS Najboljsi za volanom 2021 5 34

Peti zaporedni izbor Najboljši za volanom bo potekal na sedaj že dobro znan način. Na spletni strani www.najboljsizavolanom.si je do vključno 31. marca 2021 odprt spletni test z vprašanji s področja cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, motoroznanstva, prometne varnosti, prve pomoči in poznavanja AMZS ter partnerjev izbora, prek katerega se mlade voznice in vozniki do vključno 26. leta starosti kvalificirajo v praktični del tekmovanja, ki bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

AMZS Najboljsi2020 finale3

V polfinale, ki bo 21. in 22. aprila 2021, se bo uvrstilo najboljših 50 reševalcev in najboljših 50 reševalk, v finalu 19. maja 2021 pa se bo pomerilo najboljših deset polfinalistk in polfinalistov. Zmagovalec in zmagovalka ter še en voznik oziroma voznica, ki bo po točkah najmanj zaostal za najboljšima, se bodo uvrstili na evropski izbor za najboljšega mladega voznika. Ta bo po vzoru AMZS in v sodelovanju z evropskimi avtomobilskimi klubi potekal pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA Regije I.

FotoUrosModlic AMZS 2

Najboljši za volanom je preventivno-izobraževalni projekt, v katerem s serijo izbirnih teoretičnih testov in praktičnih tekmovanj na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem izberejo najboljšega mladega voznika in voznico, ki bo pokazal največ znanja in veščin. Ne oklevaj, prijavi se tudi ti!

Več informacij najdete v sporočilu za javnost na spletni strani www.najboljsizavolanom.si.

Foto: Uroš Modic, AMZS