Sorodne objave

 

V Policijskem orkestru so strogim karantenskim pogojem navkljub pripravili čudovit izobraževalni projekt za najmlajše šolarje, ki zajema predstavitev orkestra in njegove dejavnosti. Sledijo predstavitve vseh inštrumentov orkestra, ki vključujejo tudi nastope glasbenikov, v drugem delu pa so pripravili prav posebno glasbeno pripoved z naslovom Ples tisočerih mravljic. Vredno ogleda!

Kot pravijo v orkestru, nas je obdobje koronavirusa odrezalo od kulturnega življenja, kakršnega smo poznali pred epidemijo. "Družba brez koncertov, predstav, razstav in drugih kulturnih projektov pa je mračna in duhamorna in v veliki meri trpi tudi izobraževalni namen takšnih dogodkov," so zapisali.

Novo besedilo znanega slovenskega igralca Tadeja Piška z naslovom Ples tisočerih mravljic je združeno in podkrepljeno z glasbo za inštrumentalne komorne sestave, katere avtor je dirigent in umetniški vodja orkestra Nejc Bečan.

Izobrazevalni del glasbene predstave Ples tisocerih mravljic

1. del:  Predstavitev orkestra

Projekt je pravzaprav dvodelen. Vsak del - predstavitev in glasbena pripoved - traja slabih 20 minut, skupaj torej 40 minut, kar pomeni, da predstavitev traja slabo šolsko uro.

Pripovedni del glasbene predstave Ples tisocerih mravljic

2. del: Glasbena pravljica  

Povezane vsebine

Policijski orkester