Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 54. skupino policistov. Med 21. aprilom in 21. majem 2021 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

IMG 6221

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policist Robert Nedok iz Policijske uprave Murska Sobota, Jaka Horvat iz Policijske uprave Maribor, Tomaž Žebrek iz Policijske uprave Celje, Mitja Vidmar iz Policijske uprave Ljubljana, Martin Jakša iz Policijske uprave Novo mesto in Željko Urgl iz Policijske uprave Kranj.

IMG 6212

Pred odhodom sta jih sprejela direktor Uprave uniformirane policije Danijel Lorbek, Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije. Izkušnje prejšnje skupine je zbranim predal njen vodja, Borut Božič iz Sektorja uniformirane policije na PU Ljubljana.

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in zunaj območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije o skupnih patruljah na ozemlju Severne Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami