Sorodne objave

 

Policisti Oddelka za upravljanje prometa in meritve s samodejnimi merilnimi sistemi na Upravi avtocestne policije so na praznični torek, 27. aprila 2021, okoli 19.30 na avtocesti iz smeri Maribora proti Celju posneli tujega voznika osebnega avtomobila znamke Lamborghini Huracan, ki je na mestu, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo kar 217 km/h.

lamborghini 217 kmh

Policisti so o prehitri vožnji obvestili kolege iz Celja, ki so voznika zaustavili. Pri postopku so še ugotovili, da voznik ni imel ustrezne vinjete. Za obe ugotovljeni kršitvi je tujec na kraju prekrška plačal 1.500 evrov kazni, policisti pa so mu izrekli tudi 9 kazenskih točk.

Hitrost še vedno ostaja najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato je takšna vožnja izjemno neodgovorna in ne ogroža le življenja voznika in njegovih sopotnikov, temveč tudi življenja vseh nedolžnih, naključnih udeležencev v prometu. Policisti zato znova opozarjamo, da ceste niso poligon za adrenalinske užitke, posledice takih dejanj so lahko grozljive in nepovratne. Vozite previdno in pomagajte ohraniti dragocena življenja.

Povezane vsebine:

V enotedenski akciji za umirjanje hitrosti nekaj več kot 4.000 kršitev