Sorodne objave

 

Na viaduktu Slatina, kjer je postavljen stacionarni radar in je omejitev hitrosti 100 km/h, je v četrtek, 6. maja 2021, okoli 20.30 tujec z mercedesom pripeljal s hitrostjo 203 km/h. Policisti avtocestne policije so o tem obvestil celjske prometne policiste, ki so voznika 10 minut kasneje izsledili na počivališču. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je vozilo, ki je imelo sicer italijanske registrske oznake, vozil državljan Romunije. Policisti so mu izrekli globo v višini 1.200 evrov, prejel pa je tudi 9 kazenskih točk.

Clipboard01

Ta dan so celjski in ljubljanski prometni policisti na istem odseku avtoceste zaradi prehitre vožnje ustavili še štiri voznike tujih registrskih številk, ki so vozili med 153 in 180 km/h.

Sicer pa je najvišja hitrost na omenjenem radarju zabeležena 10. januarja letos, ko je prav tako romunski državljan vozil s hitrostjo 231 km/h.

Hitrost še vedno ostaja najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato je takšna vožnja izjemno neodgovorna in ne ogroža le življenja voznika in njegovih sopotnikov, temveč tudi življenja vseh nedolžnih, naključnih udeležencev v prometu. Policisti zato znova opozarjamo, da ceste niso poligon za adrenalinske užitke, posledice takih dejanj so lahko grozljive in nepovratne. Vozite previdno in pomagajte ohraniti dragocena življenja.