Sorodne objave

 

V okviru prvega dela nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu smo že drugo leto zapored izvedli tudi maraton nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, ko smo poostreno preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Nadzor je neprekinjeno potekal ta vikend, in sicer od 18. ure v soboto, 19. junija 2021, do 6. ure v nedeljo, 20. junija 2021.

IMG 6993

Policisti so v tem času odredili 2.857 preizkusov alkoholiziranosti in pri tem odkrili 153 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. V 101 primeru je rezultat preizkusa pokazal do 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pri 52 voznikih pa je bil rezultat nad omenjeno vrednostjo.

Policisti so 45 voznikom začasno odvzeli vozniško dovoljenje in zadeve predali v nadaljnje odločanje pristojnim sodiščem (gre za kršitve, za katere je zagroženih 18 kazenskih točk), hkrati so policisti vozniško dovoljenje za 24 ur odvzeli še 87 voznikom.

IMG 6910

Policisti znova opozarjamo: za volan le, če niste uživali alkohola ali prepovedanih drog. Bodite odgovorni do sebe in do drugih in pomagajte ohraniti dragocena življenja!

Namen maratona nadzora psihofizičnega stanja voznikov je bilo odvrniti voznike od namere, da bi vozili pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi. Nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov se nadaljuje še danes in jutri, zato znova pozivamo: za volan le, če niste uživali alkohola ali prepovedanih drog. Bodite odgovorni do sebe in do drugih in pomagajte ohraniti dragocena življenja!

Povezane vsebine

Začetek poostrenih nadzorov v okviru nacionalne preventivne akcije Alkohol. Vozite trezni!