Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 7. julija 2021, na delovnem sestanku gostil direktorja Javne agencije RS za varnost prometa Jožeta Hribarja s sodelavcema.

IMG 20210707 111853

Na sestanku je bilo pregledano dosedanje delo in sodelovanje. Generalni direktor policije je predlagal nekatere ukrepe, ki bi lahko vplivali na večje ozaveščanje udeležencev cestnega prometa o pomenu upoštevanja cestnoprometnih predpisov, spoštljivega odnosa do vseh prometnih udeležencev, še posebej najšibkejših, pravilnega ravnanja v prometu itd. Izpostavil je tudi velik pomen vzgoje in izobraževanja v vseh obdobjih odraščanja.

Direktor Agencije za varnost prometa je poudaril, da je za agencijo kontinuirano izvajanje preventivnih, vzgojnih in izobraževalnih aktivnosti za vse udeležence v prometu ključnega pomena. Vsakršne tovrstne aktivnosti pomenijo vložek v večjo varnost vseh. Aktivnosti so prilagojene posamezni ciljni skupini in naslavljajo široko paleto dejavnikov tveganja za nastanek prometnih nesreč. Hribar je znova spomnil, da je stanje po začasnem obdobju, ko promet za mnoge ni bil del vsakdana kot poprej, privedlo do zmanjšanja pozornosti udeležencev v prometu in s tem k poslabšanju prometne varnosti. Agencija in policija tradicionalno dobro sodelujeta, aktivnosti pa bodo še nadgradili, tudi s terenskimi akcijami. Agencija bo dve zaporedni soboti v juliju na avtocestnih počivališčih razdeljevala preventivne materiale in vodo s sporočili za večjo varnost v prometu.

IMG 20210707 111915

Olaj in Hribar sta se dogovorila, da se bo v okviru delovne skupine za implementacijo Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa 2013-2022, ki je ustanovljena pri AVP, odprla razprava o tem in da se bo poiskalo dodatne možnosti za izboljšanje prometne varnosti na slovenskih cestah.