Sorodne objave

 

Od 30. julija 2021 dalje bodo na skupni meji na območjih med Trstom in Koprom ter Gorico in Novo Gorico znova delovale slovensko-italijanske patrulje, da bi okrepile ukrepe za preprečevanje nezakonitih migracijskih tokov s t. i. balkanske migracijske poti.

Slovenska policija je namreč z italijanskimi varnostnimi organi pred nekaj dnevi podpisala sporazum o obnovitvi skupnih slovensko-italijanskih patrulj, prekinjenih več kot leto dni zaradi epidemije covida-19.

Slo it mesane patrulje julij2021 3

Slovensko-italijanska patrulja na državni meji z Italijo v Krvavem Potoku (občina Hrpelje - Kozina)

Mešane patrulje, ki bodo delovale na medsebojno usklajenih poteh, ki jih bodo določile pristojne policijske enote po analizi tveganja, bodo lahko uporabljale tehnično opremo, kot so droni (brezpilotni zrakopolovi). Glavni namen mešanega patruljiranja bo boj proti tihotapcem, ki omogočajo nezakonito priseljevanje, na splošno pa bodo okrepile tudi nadzor vzdolž skupne državne meje za boj proti čezmejnemu kriminalu.

Pobuda, ki krepi obstoječe sodelovanje med državama, pomeni nadaljevanje skupnih dejavnosti na področju policijskega sodelovanja, ki so bile začasno prekinjene zaradi pandemije.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami