Sorodne objave

 

Konec avgusta v enoletno mednarodno civilno misijo UNMIK Kosovo odhaja Matjaž Vrabec iz Sektorja kriminalistične policije na PU Celje. Pred odhodom v misijo ga je sprejel namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar.

IMG 8417

Vrabec, ki je sicer kriminalist na oddelku za gospodarsko kriminaliteto, bo na Kosovo napoten od 31. avgusta 2021 do 30. avgusta 2022. V okviru svojih nalog bo predvsem opravljal vlogo povezovalca oz. koordinatorja med svojo matično misijo in ostalimi deležniki, ki delujejo na območju Kosova (npr. EULEX Kosovo, KFOR, Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OSCE), veleposlaništva držav, akreditiranih na Kosovu, ostale vladne oz. tudi nevladne organizacije). Skrbel bo tudi za pridobivanje in analiziranje informacij z varnostnega področja, sodeloval bo v projektih varovanja človekovih pravic in krepitve enakopravnosti spolov itd. Slovenski policist bo svoje naloge opravljal predvsem na severnem delu Kosova, po potrebi pa tudi na ostalih območjih Kosova. Naloge bo opravljal neoborožen in v civilnih oblačilih.

IMG 8422

Matjaž Vrabec je v Policiji zaposlen od leta 1999, v tem času pa je pridobil tudi izkušnje v mednarodnih civilnih misijah, saj je bil že leta 2012 napoten na enoletno misijo prav tako na Kosovo, kjer je opravljal podobne naloge, kot ga čakajo tokrat.

IMG 8426

Sprejema pri vodstvu policije se je udeležil še predstavnik Sektorja za mednarodne policijske operacije mag. Robert Urek, ki je je v pogovoru izpostavil, da smo v Policiji ponosni na to, da po dvanajstletni odsotnosti ponovno pošiljamo policista v mednarodno civilno misijo, ki poteka pod okriljem Organizacije združenih narodov. Namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar pa je Vrabcu pred odhodom zaželel čim več pozitivnih delovnih izkušenj ter uspešno in predvsem varno delo.