Sorodne objave

 

Slovenska policija bo v Litvo napotila 2. skupino policistov. Med 22. septembrom in 21. oktobrom 2021 bosta dva slovenska policista pomagala litvanskim kolegom pri nadziranju državne meje.

20210920 103204

Na litovskem ozemlju bosta tovrstne naloge opravljala policista Tomaž Strnišnik in Gregor Hočevar, oba iz Urada za informatiko in telekomunikacije na Generalni policijski upravi. Pred odhodom so jih sprejeli namestnik generalnega direktorja policije Danijel Žibret, mag. Igor Vučko, pomočnik direktorja Urada za informatiko in telekomunikacije, Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije.

20210920 103555

Slovenska policista bosta naloge opravljala na območju okrožja Alytus, kjer bosta skupaj z litovskimi policisti opravljala naloge v zvezi s preprečevanjem nezakonitih migracij v bližini meje med Litvo in Belorusijo na t. i. zeleni meji ter v bližini begunskih taborišč. Delo bosta opravljala v delovni policijski uniformi, uporabljala bosta tudi službeno vozilo ter dva brezpilotna letalnika.

IMG 6513

Njune naloge, pravice in obveznosti so podrobneje opredeljene v sporazumu o medsebojnem sodelovanju med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo in Policijsko upravo pri Ministrstvu za notranje zadeve Republike Litve.

Povezane vsebine

Notranji ministri izražajo solidarnost z državami EU na meji z Belorusijo