Sorodne objave

 

Zaradi sprejema novega vladnega odloka so začeli v ponedeljek, 8. novembra 2021, veljati dodatni ukrepi za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19. Med njimi je tudi nekaj začasnih ukrepov s področja javnih zbiranj.

Tako je zbiranje ljudi po novem začasno prepovedano oziroma je zbiranje dovoljeno le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Začasno so prepovedane tudi vse javne prireditve, prepovedani so javni shodi, slavja, praznovanja in poročne slovesnosti, razen če ni v odlokih ali drugih aktih Vlade RS določeno drugače.

Javne kulturne prireditve niso dovoljene na odprtih javnih površinah, dovoljene pa so v zaprtih javnih prostorih s fiksnimi sedišči ob uporabi zaščitnih mask, pri čemer mora biti med uporabniki eno sedišče prosto, vsi udeleženci pa morajo izpolnjevati pogoj PCT. Javne športne prireditve so dovoljene le, če se izvedejo na prostorih s fiksnimi sedišči ob uporabi zaščitnih mask, pri čemer mora biti med uporabniki eno sedišče prosto, vsi udeleženci pa morajo izpolnjevati pogoj PCT.

Podrobneje o ukrepih iz novega odloka v sporočilu za javnost na portalu GOV.SI: Vlada sprejela nove ukrepe za zamejitev širjenja covida-19

Povezane vsebine

Omejitve zbiranja

Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21)