Sorodne objave

 

Projekt sodelovanja tujih policistov pri nadzoru državne meje v Sloveniji se je včeraj, 8. decembra 2021, slavnostno zaključil s podelitvijo zahval gostujočim policistom.

IMG 3740

Dogodka v Policijski akademiji so se udeležili visoki predstavniki Ministrstva za notranje zadeve in Policije (državni sekretar dr. Božo Predalič in pomočnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar), veleposlanik Češke Juraj Chmiel in njegov namestnik Jan Beneš ter namestnik ambasadorja Madžarske Tamás Kovács in drugi sekretar Gábor Bakos. Prisotni so bili tudi policisti zadnjih dveh kontingentov iz Češke in Madžarske.

Maja letos je v Slovenijo prispelo prvih 21 gostujočih tujih policistov iz Litve, Estonije in Poljske. Od takrat so se slovenskim policistom, ki varujejo državno mejo med Slovenijo in Hrvaško, v več kontingentih pridruževali še češki, latvijski, madžarski, romunski in francoski kolegi. Skupno torej iz osmih držav, ki so nam pomagale v boju proti nezakonitim migracijam, tako s policisti kot tudi z vozili in tehničnimi sredstvi.

2slika

V nagovoru je državni sekretar dr. Božo Predalič poudaril, da so sodelujoče države s svojim hitrim odzivom pokazale veliko mero solidarnosti in razumevanja za skupne cilje ter se jim zahvalil za dragoceno pomoč pri izvedbi tega uspešnega projekta medsebojnega sodelovanja. Tuji policisti so ob tej priložnosti prejeli zahvale za sodelovanje, ki jim jih je izročil direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin, na območju katere so gostujoči policisti iz Češke in Madžarske opravljali svoje naloge.

Zaključne slovesnosti so se udeležili tudi direktor Policijske akademije Ivo Holc, vodja Sektorja mejne policije UUP Peter Skerbiš, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije SGDP Boris Železnik ter koordinatorji projekta iz PU Novo mesta in SMPO SGDP.

Več informacij v sporočilu za javnost MNZ

Povezane vsebine

Slovenskim policistom bo pri varovanju meje odslej pomagalo 21 tujih kolegov