Sorodne objave

 

V petek, 24. decembra 2021, sta poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc in direktor Uprave uniformirane policije Danijel Lorbek obiskala vojake in policiste, ki skupaj izvajajo naloge varovanja državne meje. Vsem, ki so na predbožični dan na dolžnosti, in njihovim bližnjim sta zaželela mirne praznike.

20211224 102901

Skladno s sklepom Vlade Republike Slovenije Slovenska vojska sodeluje s Policijo pri širšem varovanju državne meje od množičnih migracij leta 2015 dalje. Poleg mešanih patrulj s Policijo in samostojnih opazovalnic zagotavlja vzdrževanje začasnih tehničnih ovir in komunikacij za patruljiranje ter opazovanje iz zraka z brezpilotniki, helikopterji in letali.

20211224 102959

Varovanje državne meje vodi, usmerja in nadzira Policija. Policijske postopke vodijo policisti, vojakom, ki pri varovanju meje sodelujejo skladno z vojaškimi taktikami, tehnikami in postopki, pa poveljujejo vojaški poveljniki. Dnevno je v povprečju s strani Slovenske vojske za izvajanje nalog na področju državne meje angažiranih okoli 150 pripadnikov.