Sorodne objave

 

Del tradicije v slovenski policiji je od nekdaj tudi vsakoletni božično-novoletni koncert našega Policijskega orkestra. Po vmesnem obdobju prekinitve zaradi epidemije covida-19 je orkester konec decembra letos, na veliko veselje tako nastopajočih kot poslušalcev, končno lahko spet nastopil, in to na kar dveh zaporednih koncertih!

 20211216 210355

Z znanimi božičnimi uspešnicami tujih in domačih skladateljev Straussa, Gershwina, Privška in drugih ter pod taktirko dirigenta Nejca Bečana so nam člani našega "plavega" orkestra po napornem letu 16. in 21. decembra 2021 pričarali dva čudovita glasbena večera.

Ob izvrstni policijski spremljavi sta kot odlična interpreta resne, pa tudi zabavne glasbe nastopila imenitna solista: izjemna vokalistka Nuška Drašček in vsakič vrhunski Matjaž Mrak, koncertna mojstra pa sta bila Franc Maček (klarinet) in Tomaž Podlesnik (trobenta). Program je povezovala priljubljena televizijska voditeljica Bernarda Žarn.

Koncerta so pohvalili mnogi, od "laičnih" poslušalcev do glasbenih strokovnjakov. Med slednjimi je na primer tudi Policijskemu orkestru že dolga leta zvest glasbeni kritik Franc Križnar, ki je med drugim zapisal, da se je ansambel, ki je domači, slovenski glasbi tokrat namenil kar polovico sporeda, z veliko zasedbo pihalnega orkestra ponovno prikazal v dobri luči in postregel z odličnimi interpretacijami tako različnih glasbenih dramaturgij. Celoten prispevek Franca Križnarja si lahko preberete na spletni strani Slovenskega glasbenoinformacijskega centra: Policijski orkester na božično novoletnem koncertu 2021

Povezane vsebine

Policijski orkester