Sorodne objave

 

Objavljamo odziv generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja v zvezi z današnjim srečanjem s predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije.

"Danes sem sodeloval na delovnem srečanju z obema policijskima sindikatoma. Tema sestanka je bila med drugim nadaljevanje procesa dogovarjanja okvirnega režima izrabe ur za sindikalne zaupnike, kot to izhaja iz 22.o člena kolektivne pogodbe za policiste. Na sestanku ni prišlo do zbližanja stališč, zato bomo z iskanjem rešitev v okviru veljavnih predpisov nadaljevali.

Glede medijskih napovedi Policijskega sindikata Slovenije, da bodo kazensko ovadili nekatere vodilne uslužbence v policiji, smo v policiji zagotovili, da po krivem ovadeni, ki zgolj opravljajo svoje delo, ne bodo obremenjeni s tem bremenom. V prihodnjih dneh pričakujemo še nekaj takih ravnanj Policijskega sindikata Slovenije. Na vsa obrekovanja, žaljiva obdolževanja ali kriva ovajanja bomo dosledno pravno ukrepali.

Kljub vsemu pa velja ponoven poziv in pričakovanje po vljudnem in korektnem dialogu v prihodnje, v korist vseh zaposlenih v policiji."