Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar se je včeraj, 15. februarja 2022, skupaj s sodelavci sestal s poveljnikom sil Slovenske vojske, generalmajorjem Miho Škerbincem. V vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki so govorili predvsem o dosedanjem sodelovanju policije in vojske na področju varovanja meje.

Vrhnika 15 02 4

Mineva namreč leto dni od podpisa operativno-taktičnega načrta sodelovanja Slovenske vojske in Policije pri širšem varovanju državne meje, ki ga obe strani ocenjujeta kot primer dobre in učinkovite prakse povezovanja različnih subjektov varnostnega sistema.

 Vrhnika 15 02 5

Mag. Vrečar je izrazil zadovoljstvo nad rezultati sodelovanja, ki se odražajo zlasti pri povečevanju števila odkritih ilegalnih prehodov meje in tudi že kot določene spremembe migracijskega toka. Podatki za zadnji dve leti kažejo, da je Slovenija uspešna pri varovanju svoje in schengenske meje, in to navkljub čedalje večji organiziranosti tihotapcev ljudi, kar je zagotovo tudi rezultat skupnih oblik dela pri preprečevanju nezakonitih migracij, kot so na primer mešane patrulje. Srečanje se je zaključilo z dogovorom, da bomo takšno obliko sodelovanja krepili tudi v prihodnje.

Foto: Slovenska vojska