Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 64. skupino policistov. Med 23. marcem in 22. aprilom 2022 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje, v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Mihael Pangeršič iz Operativno-komunikacijskega centra na Policijski upravi Ljubljana, Darko Kejžar iz Policijske postaje Kranjska Gora, Janko Domjan iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU, Dejan Lenarčič iz Policijske postaje Maribor I, Milan Sedovnik iz Postaje prometne policije Celje in policist iz Policijske postaje Radovljica.

IMG 0181

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejel pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, udeležil pa se ga je tudi Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU in Andrea Žegarac iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije.

IMG 0183

Predhodna skupina se je že vrnila domov, zato je o tamkajšnjih razmerah in preteklem delu poročal vodja te skupine, Rajko Gabrovec iz Sektorja uniformirane policije, Policijska uprava Ljubljana, ki je predstavil zadnje izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij.

Slovenski policisti bodo policijske naloge tokrat opravljali na območju Policijske postaje Novo Selo (PS Novo Selo), ki se nahaja v bližini meje z Bolgarijo, južno pa z Grčijo. Gre za prvo napotitev slovenskih policistov na navedeno lokacijo. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije o skupnih patruljah na ozemlju Severne Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.