Sorodne objave

 

Na prvi tekmi finala svetovnega pokala v Planici, 25. marca 2022, so naši smučarski skakalci na čelu z Žigom Jelarjem dosegli izjemen uspeh. To je bila Žigova prva zmaga v svetovnem pokalu in zaradi zdravstvenih težav v tej sezoni je bila toliko slajša. Za njim so se zvrstili kar trije slovenski skakalci: drugi Peter Prevc, tretji Anže Lanišek, na 4. mesto Timi Zajc. Tako Žiga Jelar kot tudi Peter Prevc sta vrhunska športnika - policista.

V ekipni preizkušnji, ki je potekala v soboto, 26. marca, so Slovenci ponovno blesteli. Na najvišjo stopničko so stopili v enaki sestavi kot dan prej: Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. Vlogo favoritov so vsekakor odlično upravičili.

Slovensko zmagovalno vzdušje v Planici tudi v nedeljo ni pojenjalo. Na tekmi v poletih je z bronom zaključil Peter Prevc in priznal premoč prvouvrščenemu Norevežanu Mariusu Lindviku in na drugem mestu Jukiju Satu. Žiga Jelar je z odličnim 6. mestom na zadnji tekmi v sezoni uspel ohraniti 1. mesto v seštevku tekem svetovnega pokala v poletih in osvojil mali kristalni globus!

Čestitke Žigi Jelarju, Petru Prevcu in vsem ostalim slovenskim skakalcem!