Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so konec marca podali kazensko ovadbo na Specializirano državno tožilstvo RS zoper dve fizični osebi zaradi storitve kaznivega dejanja Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1. Kazenska ovadba je povezana s hišnimi preiskavami, ki so bile januarja 2021 izvedene zaradi suma oškodovanja gospodarske družbe z območja Policijske uprave Novo mesto.

Za dve fizični osebi je podan utemeljen sum, da sta pri opravljanju gospodarske dejavnosti zlorabili svoj položaj, saj sta v letih 2017 in 2018 prodajali stanovanja po nižji vrednosti od vrednosti, navedene v ceniku družbe, po katerem so se stanovanja dejansko prodajala. Tako sta fizični osebi 18 pravnim in fizičnim osebam pridobili premoženjsko korist v skupni vrednosti več kot 600.000 evrov in v enakem znesku povzročili premoženjsko škodo gospodarski družbi.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let.