Sorodne objave

 

Na ploščadi pred Kongresnim centrom Brdo nas je danes, 6. aprila 2022, obiskala množica otrok iz okoliških šol in vrtcev ter njihovih vzgojiteljev, učiteljev in drugih spremljevalcev. Omogočili smo jim, da pobliže spoznajo, kako zanimiv je policijski poklic.

Brdo Otroci na obisku pri policistih 06042022 izrez

Video: Predstavitev policijskega poklica za otroke

Mladi so si ogledali policijska vozila in opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu. Prikazali smo delo policistov "specialcev", policistov varnostnikov, avtocestnih policistov in policistov motoristov, pripadnikov posebne policijske enote in kriminalistov. Sodelovali so še policijski psi in konji s svojimi vodniki, na ogled pa smo postavili tudi policijski helikopter, brezpilotni zrakoplov, posebno vozilo za nadzor prometa in druga specialna vozila.

20220406 103407

Otroci so imeli priložnost policistom zastaviti najrazličnejša vprašanja, policisti pa smo jim ob tem predstavili vsebine, ki so pomembne za njihovo varnost. S takšnimi dogodki, kot je današnji, želimo osnovnošolcem približati delo policije in jih spodbuditi tudi k morebitni kasnejši odločitvi za poklic policista.

Povezane vsebine

Zaposlite se v slovenski policiji

Hojs ob predstavitvi policije otrokom: Policist ni nekdo, ki kaznuje, ampak pomaga