Sorodne objave

 

Za begunske otroke iz Ukrajine smo včeraj, 7. aprila 2022, priredili poseben koncert. Ob tej priložnosti smo jim podarili tudi igrače in šolske potrebščine, ki smo jih zanje zbrali zaposleni v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve.

20220407 182014

Koncert, ki smo ga organizirali skupaj z Uradom vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ter Občino Logatec, je potekal v logaški športni dvorani. Čudovitim skladbam našega orkestra je prisluhnilo okoli sto otrok in njihovih staršev oz. spremljevalcev.

20220407 193513

Policijski orkester je že velikokrat doslej sodeloval na koncertih, ki so bili povezani s preventivnimi akcijami ali organizirani v humanitarne namene. Humanitarna nota je bila rdeča nit tudi tokratnega koncerta. Z glasbo smo želeli osebam iz Ukrajine, ki so začasen dom našle v Sloveniji, vsaj za trenutek odvzeti skrbi in tegobe, povezane z vojno v njihovi domovini. Skladbe, ki so jih zaigrali naši vrhunski glasbeniki, so bile znane filmske in zimzelene slovenske. Zagotovo je izstopala skladba Johna Lennona z naslovom Imagine, ki velja za svetovno himno upanja, pri čemer jo je vrhunsko in z odlično mero občutka zaigral solist na saksofonu. Svoj prispevek so dali tudi štiri učenke in učenci Glasbene šole Logatec. Mladi glasbeniki so pripravili nastop z zahtevnim in pisanim programom, tj. na saksofonu, klarinetu, flavti in citrah. Zagotovo pa bo vsem v spominu ostala tudi ukrajinska deklica, ki je zaigrala dve skladbi na klavinovi. Že res, da nima vida, ima pa zato izjemen posluh.

20220407 191959

Po koncertu smo pred Športno dvorano Logatec predali tudi šolske potrebščine in igrače, ki smo jih zaposleni v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve v marcu zbrali za ukrajinske otroke. Igrače sta predala minister za notranje zadeve Aleš Hojs in namestnik generalnega direktorja policije Janez Rupnik ob prisotnosti župana Občine Logatec Berta Menarda ter veleposlanika Ukrajine v Sloveniji Mihajla Brodoviča in konzula Romana Teršovčina. Poleg njih so se iz vrst policije koncerta udeležili še direktor Policijske uprave Ljubljana Damjan Petrič in načelnik Policijske postaje Logatec Miha Ajtnik ter oba pomočnika Policijskega orkestra.

20220407 194725

K pomoči beguncem iz Ukrajine, ki so zaradi vojne morali oditi s svojih domov, ter vsem državljanom Ukrajine, ki branijo svojo državo, v obliki darovanja materialnih ali denarnih prispevkov humanitarnim organizacijam, je skupaj s svojimi sodelavci vse zaposlene v Policiji v začetku marca kot koordinator duhovne oskrbe pozval tudi policijski vikar Igor Jereb, ki je ob tem zapisal: "Pomembno se nam zdi, da smo oz. postanemo ljudje občutljivi za stiske drugih ter da se svobodno odzovemo in pomagamo po svojih močeh. Hvala, ker boste razmislili in se odločili za konkretna dejanja dobrote."